Mijn HOOFDSPONSOR Welten is toonaangevend partner voor professionals en financiële instellingen en biedt no-nonsense oplossingen. Lees verder...

Twitter Facebook YouTube

 
Trainingsstages Torremolinos en Nerja
 
In voorbereiding op het wedstrijdseizoen ben ik in de afgelopen periode twee keer in het buitenland geweest voor een 10-daagse trainingsstage. Allereerst van 8 t/m 19 maart samen met een trainingspartner in Torremolinos. En vervolgens van 19 t/m 30 april met onze hordegroep en coaches in Nerja.(lees verder onder de foto).

 
Onder deze Spaanse zon heb ik me volledig kunnen focussen op de trainingen. Deze stages stonden namelijk beide in het teken van veel werk verzetten en vervolgens zo goed mogelijk daarvan te herstellen. Een prettige afwisseling van hard werken en ontspannen. Op deze manier heb ik mede dankzij mijn sponsoren een mooie stap kunnen maken op weg naar de aankomende wedstrijden. Voor nu is het vooral zaak om de puntjes op de 'i' te zetten en te zorgen dat ik volledig fit ben om op Hemelvaartsdag het seizoen direct goed te openen tijdens de Harry Schulting Games te Vught. Twee dagen later zullen we met Prins Hendrik ons best gaan doen om de Nederlandse titel voor clubteams te prolongeren. Vervolgens zullen we met ditzelfde team op 26 mei in het Finse Tampere gaan strijden om de Europacup. Een geweldige trip waar wij met zijn alle enorm naar uitkijken. Op naar een mooi seizoen! 


 

Brons op 400m tijdens NK indoor 2018

Gezien de 400m horden in principe indoor niet gelopen wordt, ligt mijn focus volledig op het outdoor seizoen. Dit betekent niet dat ik het gehele indoor seizoen aan me voorbij heb laten gaan. In mijn voorbereidingen op outdoor zijn deze wedstrijden namelijk een mooi moment om mezelf te testen en vormt het tevens een goede snelheids- en verzuringsprikkel. Zodoende heb ik in aanloop naar het NK een drietal 400m races gelopen. Met 48,64sec een goede start in Dortmund, vervolgens 48,90sec in een lastige race in Apeldoorn en tot slot een internationale race in het Oostenrijkse Linz, alwaar ik tot 48,77sec kwam. Prima constante tijden, maar met het oog op het NK wist ik dat het harder zou moeten om voor de medailles mee te gaan strijden.

Dit NK vond plaats op 17/18 februari in het Omnisport te Apeldoorn. Op zaterdag werden de (4) series van de 400m gelopen. Omdat ik 5e op de startlijst stond, werd ik ingedeeld bij de nummer 4 op de lijst. Nummer 1 per serie aangevuld met de 2 tijdsnelsten gingen door naar de finale. Het moest dus direct hard om me daarvoor veilig te stellen. In een spannende battle tot op de finish noteerde ik exact dezelfde tijd als concurrent Nick Smidt, namelijk 48,31sec. Helaas werd ik op slechts 1 duizendste van een seconden toch naar de tweede plek geschoven. Hoewel deze tijd ruim voldoende was voor de finale, kreeg ik gezien mijn plaatsing op basis van tijdsnelsten de lastige baan 1 toegewezen voor deze eindstrijd.

Een dag later trad ik aan voor alweer mijn zevende NK indoor finale bij de senioren. Gezien de baanindeling was het extra belangrijk om een snelle eerste ronde te lopen om mezelf in een goede positie te zetten voor de tweede ronde. Evenals in de series kwam ik kort achter Smidt te zitten bij doorkomst na 200m. Deze keer in derde positie met de favoriet voor het goud, Tony van Diepen, ruim op kop. Waar ik in de series gemakkelijk kon aanklampen kostte het deze keer meer moeite om in de slipstream van Smidt te blijven. De eerste ronde had me waarschijnlijk toch teveel energie gekost om er nog een spannende strijd voor het zilver van te maken. Gelukkig kon ik het tempo aardig vasthouden en wist ik met een tijd van 47,93sec, een ruime verbetering van mijn seizoensbeste tijd, het brons binnen te slepen. Na het goud in 2013 en zilver in 2014 behaalde ik hiermee mijn derde medaille op een NK indoor voor senioren. Bij de junioren wist ik daarnaast al driemaal goud te behalen op dezelfde afstand.
 
Met deze goede basis over 400m ga ik me de komende periode weer volledig richten op de voorbereidingen op het outdoor seizoen, waarin ik met name de 400m mét horden zal lopen. Als onderdeel van deze voorbereiding heb ik twee trainingsstages gepland. Allereerst van 8 t/m 19 maart in het Spaanse Torremolinos. En vervolgens zoek ik halverwege april nog twee weken de zon op in het nabijgelegen Nerja. De komende twee maanden zijn er dus volledig op gericht om me zo goed mogelijk klaar te stomen voor de mooie reeks wedstrijden die op de planning staan. Waaronder het EK voor clubteams op 26 mei te Tampere (Fin). Onderstaand mijn voorlopige planning voor het outdoor seizoen.
 
• 10 mei Harry Schulting Games te Vught (400m horden)
• 12 mei NK clubteams te Amsterdam (400m horden én 4x 400m estafette)
• 21 mei T-meeting te Tilburg (400m horden)
• 26 mei EK clubteams te Tampere (400m horden en 4x 400m estafette)
• 3 juni Int. meeting Saint Egreve (Fra) (400m horden)
• 22/23 juni NK te Utrecht (400m horden)
 
 
18-2-2018 NK indoor, Apeldoorn: finale 47.93 sec. plaats 3, brons.
 

17-2-2018 NK indoor, Apeldoorn: serie 48.31 sec. (3e tijd overall)
 Laatst bijgewerkt: alle uitslagen vanaf mini-pupil: 1999 t/m 2017

Laatst bijgewerkt (media): filmpjes, foto's en krantenberichten

Goede start (indoor)seizoen 2018
Internationale indoormeeting Linz 400 meter: 48.77 sec
Internationale indoormeeting Apeldoorn 400 meter: 48.90 sec
Internationale indoormeeting Dortmund 400 meter: 48.64 sec

 Sportgala Deurne
Mijn prestaties van het afgelopen jaar zijn niet onopgemerkt gebleven. Dankzij mijn vierde nationale titel op de 400 meter horden en dankzij mijn halve-finaleplaats op de Universiade (World Studentgames) werd ik genomineerd in de categorie 'individuele prestaties'. 

Klik hier voor het nominatiefilmpje op facebook


 

CLUBKAMPIOEN 2017 (oktober 2017)
Clubkampioen 2017 van Prins Hendrik met 7208 punten op de zevenkamp! ­č嬠
Gaaf om na lange tijd weer eens een meerkamp te doen.
(12.80s 100mH, 1.80m Hoog, 14.58m Kogel, 22.80s 200m, 6.52m Ver, 55.94m Speer, 1.57,62min 800m). #Welten #VSRubber #Veldhoeve

100m. horden

hoog

 

speer


TAIPEI 29th SUMMER UNIVERSIADE (augustus 2017)

SEMI-FINALS 

"Unfortunately couldn't copie yesterday's race. Was far too careful at the first hurdle, because of the DQ yesterday. Couldn't manage to get into the right pace and rhythm after that. Very disappointed right now, but will try to forget this race as soon as possible and be happy with my performance in the heats. Worked hard for that 50.99sec, so I'm happy I could show at least once where I'm capable off. Really gratefull for this experience. Thanks everyone for their support, especially to Welten, VSRubber and Veldhoeve".

Universiade Taipei, semi-finals 400m hurdles, 52.94 sec., lane 2  

Heats:
Made it to the SEMI-FINALS !!


"But, what an emotional rollercoaster it was today! Ran my fastest race in 4 years with 50.99sec. Finally sub 51 again and fast enough to make it to the semi-finals. Although I couldn't be happy for a long time, because some minutes later I got disqualified.. After we submitted a protest a period of much frustration and uncertainty followed. Finally after 7 hours we could check the video footage with the Jury d'appele and they approved our protest. Immensely relieved I got the spot in the semi-finals I deserve. Thanks to Anthony Ott for the big support during this bizarre day".

Mijn 50.99 was overall de 15e tijd (van 38). Mijn halve finale loop ik op vrijdag 25 augustus om 11.45 uur NL tijd. Er zijn 24 halve finalisten (3 series) waarvan er zich 8 plaatsen voor de finale. Ik start in de 1e serie in baan 2. Ik kan flink aan de bak: alle halve finalisten liepen dit jaar al sneller dan mijn 50.99 van vandaag....

Universiade Taipei, heats 400m hurdles, 50.99 sec., lane 7
 


Eurosport: "Universiade sowieso geslaagd voor Arts"  (zet geluid aan)
TAIPEI 29th SUMMER UNIVERSIADE

Op vrijdag 18 augustus vertrok ik voor twee weken naar Taipei (Taiwan) om deel te nemen aan de Universiade. Ook wel genoemd de "World Student Games" of "World University Games". Het is na de Olympische Spelen het grootste sportevenement ter wereld. Er doen ongeveer 8.000 sporters aan mee uit 150 landen. Zij strijden tegen elkaar in verschillende sporten.

 


Welten, VS Rubber en Veldhoeve maken mijn deelname mogelijk. NOC*NSF en de Atletiekunie sturen, in tegenstelling tot de meeste andere landen géén sporters en leveren géén bijdrage ! 

 

'Mijn' 400 meter horden staan gepland op de volgende tijden (NL):

donderdag 24 aug. 04.30 uur serie Eurosport / livestream
vrijdag 25 aug. 11.45 uur halve finale Eurosport / livestream
zaterdag 26 aug. 13.10 uur finale ´╗┐Eurosport / livestream
 
Eurosport doet dagelijks verslag van de Universiade: uitzendschema

Er zijn meerdere livestreams: klik hier  of  klik hier  of
  klik hier

Dit is het volledige atletiekprogramma

Studentensport Nederland vaardigt een team af van 65 sporters. 'Student Team NL' komt uit in 11 verschillende sporten: (atletiek, boogschieten, turnen, schermen, golf, judo, zwemmen, tafeltennis, teakwondo, waterpolo, wushu). Het Nederlands atletiekteam bestaat uit 11 atleten.

De slogan van deze Universiade: "For You • For Youth”.

 
De volgende sites besteden ruim aandacht aan de Universiade.
Klik op het logo:

´╗┐
Onderstaand artikel Eindhovens Dagblad 19 augustus 2017:
                                   
Wedstrijdseizoen deel I: Twee keer goud
 
NK teams
Hoewel ik pas net hersteld was van mijn hamstringblessure en hooguit één week volledige belasting aankon, besloot ik toch op 20mei te starten met mijn wedstrijdseizoen. Namelijk op het NK voor clubteams. Een wedstrijd waarvoor ik o.a. lid ben geworden van Prins Hendrik. Zij strijden al jaren in de hoogste divisie om Nederlands beste clubteam. Hoewel ze het goud nooit mee naar Vught hebben kunnen nemen, zou dat volgens de prognose van dit jaar wel degelijk mogelijk zijn. In deze wedstrijd bestaande uit 21 onderdelen was iedereen erop gebrand om zoveel mogelijk punten voor PH binnen te halen. Al vroeg wisten we een voorsprong te pakken, waarin ik een groot aandeel had door de 400m horden te winnen en daarmee 8 punten aan de totaalscore toe te voegen. Weliswaar in een matige tijd, maar gezien de gemiste trainingsarbeid door mijn hamstringblessure kon ik geen bijzonder resultaat verwachten. Het belangrijkste was uiteraard om de winst te pakken. Tevens liep ik als startloper in de 4x 400m estafette, waarmee we met een tweede plaats nog eens 7 punten wisten te behalen. Punten die vanwege de grote voorsprong zelfs niet eens meer nodig waren om de Nederlandse titel te pakken. Een groot succes voor Prins Hendrik, dat hiermee historie schreef doordat voor het eerst in 100 jaar de titel naar een club buiten de Randstad ging.

Stijgende lijn

In de periode daaropvolgend was het vooral zaak om veel wedstrijdspecifieke arbeid te verrichten, welke ik door mijn blessure dus nog weinig had kunnen doen. Aangezien wedstrijden de beste training zijn, bleef ik als onderdeel daarvan diverse races lopen. In deze reeks van 7 wedstrijden, met name in voorbereiding op het NK, had ik een mooie stijgende lijn te pakken. Waar ik begon met 52,7 sec, liep ik gelukkig al snel weer onder de 52sec met 51,95 en 51,91 in respectievelijk Tilburg en Huizingen. Vervolgens wist ik tijdens een combiwedstrijd in Frankrijk (Tarare en St-Egreve) onder lastige omstandigheden mijn seizoensbeste tijd naar 51,72sec te brengen. Een geslaagd weekend, waarin ik tevens kennis heb mogen maken met WR-houder Kevin Young. De laatste race in voorbereiding op het NK, liep ik tijdens een Grand Prix in Brussel. Daar waar ik vorig jaar net boven de EK-limiet bleef steken met een tijd van 51,15sec. Ook nu was ik in een sterk deelnemersveld op weg naar een mooie tijd. Helaas moest ik door de vermoeidheid bij de laatste horde een extra pas (16-pas i.p.v. 15-pas) maken, waardoor ik veel snelheid verloor. Waar ik een tijd boven de 52sec op de klok verwachtte, bleek ik alsnog mijn stijgende lijn te hebben voortgezet door 51,62sec te noteren. Hetgeen me uiteraard veel vertrouwen gaf in aanloop naar het NK.

NK senioren
Waar het NK atletiek de afgelopen jaren altijd in het Olympisch Stadion in Amsterdam gehouden werd, vormde dit jaar atletiekbaan Maarschalkerweerd te Utrecht het strijdtoneel voor dit NK. Een geheel andere beleving, waar de weersomstandigheden met name op vrijdag niet bepaald een positieve invloed op hadden. Op deze dag stonden ook de series 400m horden gepland. Gelukkig bleef het droog tijdens onze race, maar moesten we wel omgaan met flinke windstoten. Zonder problemen wist ik mijn serie te winnen en me direct te plaatsen voor de finale een dag later. Een finale waarin ik als titelverdediger en favoriet een de start stond. De omstandigheden waren op deze dag een stuk beter en bood mogelijkheden om naast het prolongeren van mijn titel een mooie tijd neer te zetten. Een voortvarende start zette me direct in leidende positie. Een voorsprong die ik door een goede tweede bocht wist uit te breiden. Na horde 9 begon de vermoeidheid toe te slaan, maar wist ik de laatste horde ditmaal gelukkig wel in 15-pas te halen. Ondanks de zware laatste meters, was mijn voorsprong groot genoeg om de concurrentie voor te blijven en in een tijd van 51,33sec mijn vierde Nederlandse seniorentitel op de 400m horden binnen te halen. Zowel oud- als huidig clubgenoot Martijn Meijer wist zowel zichzelf als ieder ander te verbazen door in een dik persoonlijk record (51,57sec) het zilver te pakken. Een mooi een-tweetje voor Prins Hendrik dus.

Universiade Taipei
Waar de periode na het NK meestal uit een kort naseizoen bestaat, ligt mijn grootste doel voor dit jaar nog in het verschiet. Namelijk presteren op de Universiade, ook wel WK studenten genoemd, welke van 19 t/m 30 augustus plaatsvindt in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Een toernooi waar ik twee jaar terug ook aan heb deelgenomen, toentertijd in het Zuid-Koreaanse Gwangju. Een onvergetelijke ervaring. Ik ben dan ook enorm blij dit jaar opnieuw geselecteerd te zijn. De Universiade is na de Olympische Spelen hét grootste sportevenement ter wereld. Welten, VS Rubber en Veldhoeve maken mijn deelname mogelijk. NOC*NSF en de Atletiekunie sturen namelijk geen sporters en leveren geen bijdrage. Totdat ik op vrijdag 18 augustus vertrek, zal ik ter voorbereiding nog enkele wedstrijden gaan doen:

Zaterdag 29-7 Merksem 400mH.
Zaterdag 5-8 Lier 400m
Zondag 6-8 Aalter 400mH.


                                     NEDERLANDS KAMPIOEN 2017


NK Atletiek, Utrecht, 15 juli 2017. 1e plaats 400 meter horden. 51,33 sec.Onder: op de foto met Kevin Young.
- Wereldrecordhouder 400m. Horden met 46.78 sec.
- Olympisch Kampioen 1992, Barcelona
- https://nl.wikipedia.org/wiki/Kevin_Young


vlnr: Maarten Nabbe, Kevin Young, Jesper Arts (Tarare, Frankrijk, juni 2017)


 
Interview 25 mei 2017 bij Harry Schulting games in Vught
Nederlands Kampioen clubteams 2017Het winnende team


Het team van de mannen werd 1e en het team van de vrouwen werd 3e.


NK teams, 20 mei 2017, 1e plaats 400mH. in 52.72 sec. (debuut voor PH)Hamstringblessure in laatste voorbereidingen richting wedstrijdseizoen (mei 2017)

Trainingsstage Monte Gordo
Zoals in mijn vorige blog aangegeven, ligt de focus volledig op het outdoor seizoen en wilde ik graag tweemaal op trainingsstage om me hier optimaal op voor te bereiden. De problemen met mijn kuiten waren na een korte break begin maart gelukkig zo goed als voorbij. Zodoende ging ik 23 maart helemaal fit richting Monte Gordo (POR) voor de eerste stage. Een ietwat andere stage dan normaal, enerzijds omdat ik slechts samen met één andere atleet (400m loper Olaf v.d. Bergh) op stage ging en anderzijds vanwege de aard van de trainingen. Omdat we nog 1,5 maand voor de start van het wedstrijdseizoen zaten, konden we gedurende deze periode nog veel omvang draaien. De focus lag dus vooral op het verzetten van veel werk op een wat hogere intensiteit. Hetgeen namelijk mogelijk was vanwege de hogere temperaturen aldaar. Het was voor mij alweer de 5e keer in Monte Gordo en dus bekend terrein. Waar het de vorige keren soms zelfs zoeken was naar een plekje op de baan, hadden we nu alle ruimte om te trainen op de mooie accommodatie van Vila Real de Santo Antonio. Door de vele rust en ontspanning buiten de trainingen om, was de arbeid-rust verhouding optimaal. Hetgeen we duidelijk terugzagen in de kwaliteit van de trainingen en het herstel ervan. Beiden kwamen we na 9 dagen een stuk fitter en met vele meters in de benen terug in Nederland.Hamstringblessure
Ruim 2,5 week later stond de volgende trainingsstage gepland. In die tussentijd zouden we eerst kort gas terugnemen om vervolgens vanuit de verrichte arbeid in Monte Gordo over te gaan tot het meer specifiekere werk. Oftewel de laatste fase in aanloop naar het wedstrijdseizoen. Helaas kreeg ik gedurende deze fase een kleine tegenslag te verwerken. Tijdens een snelheidstraining met veel runs, schoot het bij het op een na laatste loopje onderin mijn hamstring. Ik voelde tweemaal kort achter elkaar een spiertrilling en wist meteen genoeg, aangezien ik in het verleden tweemaal eerder mijn hamstring heb verrekt. Ik had al snel door dat het enigszins mee zou vallen, maar het zou sowieso betekenen dat ik de eerste 10 dagen weinig tot geen looptrainingen zou kunnen doen. De planning moest dus opgeschoven worden en het was nog maar de vraag hoe fit ik precies 11 dagen na het oplopen van de blessure op trainingsstage zou gaan. Een flinke tegenvaller natuurlijk, met name ook omdat de trainingen daarvoor juist zo goed verliepen en ik uitkeek naar de specifieke 400m horden trainingen die de komende tijd op het programma stonden. Accepteren, zo snel mogelijk weer fit worden en door. Hoewel dat makkelijker gezegd is dan gedaan, was het gewoonweg niet anders.Trainingsstage Formia
Vrijdag 21 april vertrok ik, dit keer wel met een grotere groep en twee coaches, richting Italië voor mijn tweede trainingsstage. Ik wist dat ik daar niet de trainingen kon doen die ik graag wilde doen, maar de hamstring was al wel dusdanig hersteld dat ik in staat was om op lage snelheid te joggen. Tevens had ik er vertrouwen in dat de warmte het herstel zou bespoedigen en dat ik dus snel weer serieuze trainingen kon draaien. Ook de accommodatie in Formia was voor mij bekend terrein. 8 jaar geleden alweer ging ik daar voor het eerst op trainingsstage. Ook mijn huidige coach was daar toen nog als atleet. De jaren daaropvolgend heb ik altijd gezegd graag nog eens terug te willen naar deze locatie. De prachtige ligging tussen de bergen, de kwaliteit van de atletiekbaan (tevens indoor 150m) en krachtruimtes maken het absoluut geen straf om daar te trainen. Ook ons verblijf in de bergen, met uitzicht over de zee en een gezellige groep maakten dat ik ondanks niet 100% fit te zijn, wel enorm kon genieten van deze stage. Gelukkig herstelde mijn hamstring ook dusdanig dat ik met de dag het looptempo kon/mocht opvoeren en zelfs vrij snel weer korte stukken kon sprinten. En de stage heb ik zelfs afgesloten met een hordetraining op de wedstrijdhoogte van 91cm. Hoewel ik dus niet hetgeen heb kunnen doen wat ik graag had willen doen, heb ik gelukkig wel veel werk kunnen verzetten. Qua vorm heb ik daardoor niet veel ingeleverd, maar ik zal qua wedstrijd specifieke training pas over 3 weken staan waar ik nu al graag had willen staan.Wedstrijdplanning
Toch heb ik besloten om het wedstrijdseizoen maar met 1 week uit te stellen en juist door het lopen van races in het juiste ritme te komen. Dit betekent dat ik op zaterdag 20 mei mijn seizoen zal starten in Den Haag. Aldaar zal ik uitkomen voor mijn nieuwe club Prins Hendrik en met hen strijden op het NK voor clubteams. Verder bestaat mijn voorlopige wedstrijdplanning uit de Harry Schulting Games op Hemelvaartsdag (do 25 mei) op mijn eigen trainingsbaan in Vught en de T-meeting in Tilburg op tweede pinksterdag (ma 5 juni).


Op zoek naar de grens... (maart 2017)

Gezien mijn belastbaarheid en fitheid van het afgelopen seizoen, hebben we bij de start van de wintertrainingen besloten om de intensiteit te verhogen en wat meer de grens op te zoeken. De eerste periode verliep dit zeer voorspoedig. Met dagelijks een training van 1,5 a 2 uur en een juiste balans tussen de diverse trainingseenheden leek mijn lichaam de verhoogde belasting goed aan te kunnen. Hoewel de focus voor mij dit seizoen niet op indoor gericht is, wilde ik wel graag enkele wedstrijden gaan doen om een lange periode van alleen trainen enigszins te doorbreken en te zien hoe het qua basisniveau is gesteld. Eind december liep ik o.a. een 800m in 1.54.68min. Hetgeen betekende dat ik al een redelijke basis qua aerobe systeem had gelegd. Met nog weinig wedstrijdspecifieke training in de benen, was het twee weken later in mijn races over 200m en 400m met name zoeken naar het juiste gevoel.

In de periode daaropvolgend begon ik in training steeds vaker last te krijgen van mijn kuiten. Waar het eerder alleen lichte klachten waren aan het einde van een training, moest ik nu steeds vaker een training afbreken vanwege verkrampte kuitspieren met ongecontroleerd lopen tot gevolg. Vanwege het feit dat deze klachten aanhielden en we gezien de kou sowieso weinig intensieve tempo's buiten konden lopen, mistte ik het vertrouwen en de wedstrijdspecifieke training die noodzakelijk is om op een NK goed te kunnen presteren. Met 10 opeenvolgende NK indoor finales, was ik dit jaar dus helaas niet fit genoeg om daar een 11e aan toe te voegen.

Hoewel de trainingen dan enkele weken niet helemaal liepen zoals gewild, zijn we er in ieder geval weer wat wijzer van geworden. We weten nu waar de grens ongeveer ligt en welke trainingsinhoudelijke aanpassingen noodzakelijk zijn in aanloop naar het outdoor seizoen. Waarmee ik omstreeks begin mei zal starten. Tot die tijd gaan we geleidelijk steeds specifiekere 400m horden trainingen draaien. Om me zo goed mogelijk voor te bereiden ga ik uiteraard ook weer op trainingsstage. Allereerst van 23 maart t/m 2 april naar Monte Gordo (POR) en vervolgens eind april ter specifieke wedstrijdvoorbereiding 12 dagen naar Formia (ITA). Met het EK landenteams in Lille, een Nederlandse titel om te verdedigen en de Universiade in Taipei heb ik weer een aantal mooie doelen om mijn vizier op te richten.

Naast de ondersteuning van ondernemers Hans van Someren (VS Rubber Recycling B.V.) en Frank Veldhuijzen (Veldhoeve Holding B.V.) ben ik enorm verheugd te kunnen melden dat ook Welten heeft aangegeven het partnership te continueren. Dit betekent dat ik alweer voor het 10e jaar met trots het logo van Welten zal dragen tijdens mijn wedstrijden.

Tot slot heb ik na 17 jaar lid te zijn van AV-LGD besloten dat het tijd is om de overstap te maken naar Prins Hendrik, de club waar ik momenteel dagelijks te vinden ben en waarvoor ik in 2017 wil uitkomen op het NK teams. Gezien het feit dat AV-LGD de club is waar het voor mij allemaal begonnen is en de basis is geweest voor mijn carrière als topatleet, zal ik uiteraard altijd betrokken blijven bij deze vereniging.
 

 Website door Buro TARGET